لاله سادات کوثری | شهرآرانیوز؛ دو سالی است که کووید ۱۹ به میهمانی ناخوانده و ماندگار تبدیل شده است و بسیاری از امور بشر از جمله درس و تحصیل را با مشکلات زیادی مواجه ساخته است. کرونا بسیاری از سیستمهای روزمره شهری و زندگی بشر را تحت شعاع خود قرار داد. از اختلال در کسب و کار و رونق بازار گرفته تا ناهماهنگی در سیستم آموزشی و تعلیم و تربیت.
حالا دیگر دردسرهای آموزش مجازی دانش آموزان، نداشتن امکانات و تجهیزات مناسب برای آموزش و ترس والدین از حضور دانش آموزان در مدارس و ابتلای احتمالی به کرونا، اصلیترین عوامل بازماندن این قشر از تحصیل معرفی میشود تا آنجا که مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی در این باره معتقد است: باوجود اینکه آمار تعداد بازماندگان از تحصیل نسبت به سال گذشته کاهش محسوسی داشته، باز هم برآورد ما بازماندن قریب به ۴۰ هزار دانش آموز استان از تحصیل است.
قاسمعلی خدابنده در گفتگو با خبرنگار ما با بیان اینکه برآورد ما یک میلیون و ۴۰۰ هزار دانش آموز آماده به تحصیل در استان بود، افزود: امسال یک میلیون و ۳۶۰ هزار دانش آموز هم استانی در سامانههای مربوط به آموزش و پرورش ثبت نام شده اند؛ ضمن اینکه این آمار در سال گذشته یک میلیون و ۳۳۰ هزار نفر بود و بسیاری از والدین به دلیل شیوع کرونا از ثبت نام فرزندان خود در مدارس خودداری کرده بودند.
وی با اشاره به اینکه بیشتر خودداری از تحصیل مربوط به دانش آموزان پایه اول ابتدایی است، درباره علل بازماندن از تحصیل ۴۰ هزار دانش آموز یاد شده نیز گفت: عدهای هنوز پرونده هایشان در مدارس وجود دارد، اما تکمیل نشده است. تعدادی از اتباع هستند که مشکل ثبت نامشان برطرف نشده است و تعدادی اصلا برای ثبت نام مراجعه نکرده اند. همچنین تعدادی از بازماندگان تحصیل افرادی هستند که کلا مراجعه نکرده اند.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی با بیان اینکه امسال در ثبت نام پایه اول رشد خیلی خوبی داشتیم، بیان کرد: بیشترین بازماندگان از تحصیل در پایههای هفتم و به ویژه در پایه دهم برآورد شده است.
خدابنده با بیان اینکه هنوز اطلاعات دقیقی از محدوده جغرافیایی شهر و روستای دانش آموزان ترک تحصیل کرده در دست نیست، افزود: در آبان ماه که دفترهای امتحانات سرجمع میشود میتوان این پیش بینی را تحلیل و تکمیل کرد.
خدابنده گفت: به رؤسای ادارت آموزش و پرورش و مدیران مدارس ابلاغ شده است که حداکثر تلاش خود را به کار گیرند تا دانش آموزان بازمانده از تحصیل شناسایی شوند و به مسیر آموزش برگردند.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی با بیان اینکه آمار کلی مهدکودکها و پیش دبستانیها در کل استان بالغ بر ۳۰۰۰ مهد کودک است، افزود: از این آمار حدود ۵۰ درصد در مشهد متمرکز است.
وی با بیان اینکه تعداد مهدهای کودک مستقر در مشهد به حدود ۱۵۰۰ تا ۱۶۰۰ مورد میرسد، ادامه داد: کار انتقال مدیریت مهدهای کودک از بهزیستی به آموزش و پرورش از طریق دستورالعمل و بخش نامه انجام شده است، ولی عملا هنوز هیچ ساختار اداریای در آموزش و پرورش استانها شکل نگرفته است تا مسئولیت کار مهدکودکها را ساختاری هم بر عهده بگیرد.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی اظهار کرد: در جلساتی که با بهزیستی و انجمن صنفی مهدکودکها داشتیم، بر اساس روال سنوات گذشته، تمدید و صدور مجوزها و ادامه فعالیت مهدکودکها بر اساس دستورالعملهای این صنف صورت گرفته است و امیدواریم شیوه نامهها و دستورالعملهای جدید نظارتی سریعتر به مراکز استان ابلاغ شود.
خدابنده افزود: نظارت بر کار مهدکودکها بر عهده آموزش و پرورش است و این مراکز نیز از ابتدای آبان ماه بازگشایی میشوند.